Een montessori kinderdagverblijf in Schiedam? Welkom bij Casa dei Bambini
15042
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15042,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Dit zijn wij

Bij Casa dei Bambini, een professioneel Montessori kinderdagverblijf in Schiedam, vinden alle medewerkers het belangrijk om jonge kinderen te helpen om de wereld en zichzelf beter te begrijpen. Met veel plezier stimuleren we ze om hun eigen identiteit te ontwikkelen. We doen dat door de kinderen op een prettige manier te observeren en zien zo goed hoe ze stap voor stap nieuwe fases in gaan. Iedere fase in de ontwikkeling vraagt om geduld en liefde, maar ook om bepaalde kennis en vaardigheden. Dat is niet alleen fijn als je kind bij Casa dei Bambini is, maar ook als je thuis met vragen of onzekerheden zit. We helpen jou als ouder graag als je ergens tegenaan loopt.

arlene-da-cruz-casadeibambini
Arlène
 Britt
Melanie Ramos Antunes Montessori Kinderdagverblijf leidster
Melanie
Habibe
Anunaive
 Arianna

Maria Montessori

“Het kind kan zich al ontwikkelen door ervaringen met de omgeving. Dit noemen wij werk. De eerste opvoedingstaak is het kind van een omgeving te voorzien die hem de functies laat ontwikkelen die de natuur hem geeft. En dat is niet eenvoudig.” – Maria Montessori, 1949, Aan de basis van het leven.

Maria Montessori was opgeleid tot arts en had een grote interesse in wetenschap en experimentele psychologie. Ze liet zich inspireren door diverse filosofen en wetenschappers en combineerde hun inzichten met haar eigen theorie over een nieuw tijdperk waarin de mensheid moet leren zich zijn of haar omgeving eigen te maken.

Met haar vernieuwende vorm van opbouwend onderwijs wilde ze een nieuw soort mens creëren, die opmerkzaam is en zich in dienst wil stellen van het welzijn van zijn of haar medemens en ieder levend wezen. Dat kan door een kind de ruimte en vrijheid te geven om zijn of haar aangeboren zuivere natuur te ontwikkelen, in plaats van het te onderdrukken.

Door het kind vrij te laten ontdekken en verkennen, kunnen zelfbewustzijn en zelfbegrip gestimuleerd worden. Volgens Maria Montessori is ieder kind in staat om zijn of haar natuurlijke pad te volgen als het hiervoor de mogelijkheid krijgt. Bij Casa dei Bambini ademen we deze visie met volle overtuiging en zien we kinderen opbloeien.

Nieuwsgierig naar onze manier van werken?

GGD-RAPPORT

De GGD Rotterdam-Rijnmond beoordeelt elk jaar in opdracht van Gemeente Schiedam of Casa dei Bambini aan de wettelijke kwaliteitseisen voldoet. Deze inspecties vinden aangekondigd en onaangekondigd plaats. De inspecteurs onderzoeken of wij beleid maken en uitvoeren op de domeinen:

  • pedagogisch klimaat
  • personeel en groepen
  • veiligheid en gezondheid
  • accommodatie
  • ouderrecht

De onderzoeksresultaten worden gepubliceerd in het Landelijk Register Kinderopvang. Bekijk onze GGD-rapporten door op onderstaande buttons te klikken.

KLACHTENAFHANDELING

Het kan gebeuren dat je als ouder, om welke reden dan ook, niet tevreden bent over ons als kinderdagverblijf of een van onze pedagogisch medewerkers. We horen dit graag, zodat we eventuele problemen zo snel mogelijk kunnen oplossen. Neem alsjeblieft contact met ons op, zodat we je kunnen helpen. Mochten we er samen niet uitkomen, dan kun je schriftelijk een klacht indienen.

 

Indien interne klachtafhandeling niet leidt tot een oplossing of uitkomst, heeft de ouder de mogelijkheid zich te wenden tot het Klachtenloket Kinderopvang of de Geschillencommissie. 

Wil je komen kijken? Je bent welkom!