Een montessori kinderdagverblijf in Schiedam? Welkom bij Casa dei Bambini
15042
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15042,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Dit zijn wij

Bij Casa dei Bambini, een professioneel Montessori kinderdagverblijf in Schiedam, vinden alle medewerkers het belangrijk om jonge kinderen te helpen om de wereld en zichzelf beter te begrijpen. Met veel plezier stimuleren we ze om hun eigen identiteit te ontwikkelen. We doen dat door de kinderen op een prettige manier te observeren en zien zo goed hoe ze stap voor stap nieuwe fases in gaan. Iedere fase in de ontwikkeling vraagt om geduld en liefde, maar ook om bepaalde kennis en vaardigheden. Dat is niet alleen fijn als je kind bij Casa dei Bambini is, maar ook als je thuis met vragen of onzekerheden zit. We helpen jou als ouder graag als je ergens tegenaan loopt.

Arlène da Cruz Montessori Kinderdagverblijf leidster
Arlène

“Ik ben in 2011 begonnen  met Casa dei Bambini, een Montessori kinderdagverblijf in Schiedam, omdat ik een omgeving wilde creëren die de ontwikkeling van een kind zo goed mogelijk kan stimuleren. Met mijn jarenlange ervaring met de montessoriwerkwijze kan ik bijdragen aan de autonomie van het kind, zodat het zelfstandig de wereld gaat begrijpen en tot een eigen verklaring en identiteit kan komen.”

Burcu Keskinyer Montessori Kinderdagverblijf Schiedam
 Burcu

“Ik werk sinds 2012 bij Casa dei Bambini en ben begonnen als invalkracht. Ik kwam op die manier voor het eerst in aanraking met de Montessori filosofie. Inmiddels ben ik moeder van twee prachtige kinderen en is Montessori een deel van mijn leven geworden. Het is onze passie om ervoor te zorgen dat een kind zich goed ontwikkeld en zijn of haar eigen talenten leert kennen. Wij begeleiden de kinderen op deze weg naar zelfstandigheid door zorg, veiligheid en vrijheid, opvoeding en onderwijs te bieden.”

Melanie Ramos Antunes Montessori Kinderdagverblijf leidster
Melanie

“Al acht jaar werk ik met veel plezier bij Casa dei Bambini. Op jonge leeftijd wist ik dat ik graag met kinderen wilde werken. De opleiding pedagogisch medewerker was voor mij een logische stap. Het werken volgens de visie van Maria Montessori was voor mij nieuw. Het is heel bijzonder om iedere dag opnieuw te kunnen zien hoe jonge kinderen vanuit hun eigen intrinsieke kracht op onderzoek uitgaan, de omgeving verkennen en zelfstandig activiteiten ontplooien.”

Vicky Dudley-Owen Montessori Kinderdagverblijf leidster
Vicky

“Een geboren en getogen Zuid-Afrikaanse en sinds mijn 15e een trotse Rotterdamse. Na de havo heb ik de lerarenopleiding Engels, mijn Master in Education & de AMI-opleiding (Association Montessori Internationale) behaald. Deze laatste opleiding stond voor mij gelijk aan een nieuwe passie, het zo goed mogelijk begeleiden van het jonge kind met de liefde en de kennis van Montessori. De Montessori filosofie reikt veel verder dan het kind en de ouder. Het blijft me boeien, en er is ook nog zoveel te leren.”

Maria Montessori

“Het kind kan zich al ontwikkelen door ervaringen met de omgeving. Dit noemen wij werk. De eerste opvoedingstaak is het kind van een omgeving te voorzien die hem de functies laat ontwikkelen die de natuur hem geeft. En dat is niet eenvoudig.” – Maria Montessori, 1949, Aan de basis van het leven.

Maria Montessori was opgeleid tot arts en had een grote interesse in wetenschap en experimentele psychologie. Ze liet zich inspireren door diverse filosofen en wetenschappers en combineerde hun inzichten met haar eigen theorie over een nieuw tijdperk waarin de mensheid moet leren zich zijn of haar omgeving eigen te maken.

Met haar vernieuwende vorm van opbouwend onderwijs wilde ze een nieuw soort mens creëren, die opmerkzaam is en zich in dienst wil stellen van het welzijn van zijn of haar medemens en ieder levend wezen. Dat kan door een kind de ruimte en vrijheid te geven om zijn of haar aangeboren zuivere natuur te ontwikkelen, in plaats van het te onderdrukken.

Door het kind vrij te laten ontdekken en verkennen, kunnen zelfbewustzijn en zelfbegrip gestimuleerd worden. Volgens Maria Montessori is ieder kind in staat om zijn of haar natuurlijke pad te volgen als het hiervoor de mogelijkheid krijgt. Bij Casa dei Bambini ademen we deze visie met volle overtuiging en zien we kinderen opbloeien.

Nieuwsgierig naar onze manier van werken?

GGD-RAPPORT

De GGD Rotterdam-Rijnmond beoordeelt elk jaar in opdracht van Gemeente Schiedam of Casa dei Bambini aan de wettelijke kwaliteitseisen voldoet. Deze inspecties vinden aangekondigd en onaangekondigd plaats. De inspecteurs onderzoeken of wij beleid maken en uitvoeren op de domeinen:

  • pedagogisch klimaat
  • personeel en groepen
  • veiligheid en gezondheid
  • accommodatie
  • ouderrecht

De onderzoeksresultaten worden gepubliceerd in het Landelijk Register Kinderopvang. Bekijk onze GGD-rapporten door op onderstaande buttons te klikken.

KLACHTENAFHANDELING

Het kan gebeuren dat je als ouder, om welke reden dan ook, niet tevreden bent over ons als kinderdagverblijf of een van onze pedagogisch medewerkers. We horen dit graag, zodat we eventuele problemen zo snel mogelijk kunnen oplossen. Neem alsjeblieft contact met ons op, zodat we je kunnen helpen. Mochten we er samen niet uitkomen, dan kun je schriftelijk een klacht indienen.

 

Indien interne klachtafhandeling niet leidt tot een oplossing of uitkomst, heeft de ouder de mogelijkheid zich te wenden tot het Klachtenloket Kinderopvang of de Geschillencommissie. 

Wil je komen kijken? Je bent welkom!