Vacature Pedagogisch Leidster Kinderopvang Casa dei Bambini Schiedam
16557
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16557,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
Montessori kinderopvang schiedam

Pedagogische leid(st)er Casa dei Bambini Schiedam

“Help mij het zelf te doen”. Dat is de visie van waaruit wij dagelijks werken op Montessori kinderdagverblijf Casa dei Bambini. Jij bent de gids van het jonge kind. Dat betekent ruimte geven om zelf te ontdekken en beschikbaar te zijn als het nodig is. Respectvol, vriendelijk en ondersteunend zijn kenmerken voor hoe jij dagelijks de kinderen verzorgt en begeleidt. Als pedagogisch begeleider help je de kinderen te ontwikkelen, groeien, af en toe figuurlijk hun hoofd te laten stoten en bovenal een fijne, leerrijke start mee te geven in zijn of haar opgroeiende jaren.

 

Wil jij graag werken in de kinderopvang in Schiedam? Dit is je kans om aan de slag te gaan op een fijne plek. Voor onze twee locaties aan de Jan van Avennesstraat en De Meesterstraat in Schiedam hebben wij een openstaande vacature en zijn we op zoek naar een enthousiaste pedagogisch leid(st)er. De uren betreffen 16-24u in de week en worden in overleg met collega’s afgestemd.

Werken bij Casa dei Bambini

Casa dei Bambini is in 2011 opgericht vanuit de visie van Maria Montessori. In ons dagelijks werk zul je de Montessori methode ook terug zien. Observeren is onze basis. In de praktijk betekent dit dat je de kinderen objectief zal observeren om te zien wat er feitelijk gebeurt. Vervolgens bepaal je, o.b.v. de dingen die je ziet en opmerkt, wat dit betekent voor de ontwikkeling van het jonge kind en hoe je hem of haar daarbij kan helpen.

 

We vinden het belangrijk dat kinderen de ruimte krijgen zich te ontwikkelen als een individu, met een eigen identiteit en eigen wil. We stellen de zelfstandigheid van het kind voorop zodat die innerlijke drang van de kinderen ook gemotiveerd wordt. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld zelf een werkje kiezen, waarbij niet iedereen op hetzelfde moment hetzelfde werkje doet. Want tot slot is ieder kind anders.

 

De werkjes voldoen allen aan een aantal eigenschappen zodat het kind op een zelfstandige manier ermee aan de slag kan. Terwijl een kind aan de slag is met een werkje en kinderen onderling met elkaar interacteren, speel jij een rol in het aanleren van vaardigheden zoals empathie, inlevingsvermogen en uitstelgedrag. We zijn snel geneigd in te springen en kinderen te vertellen wat ze moeten doen. Als je als leid(st)er juist eerst van een afstandje observeert, geef je kinderen ruimte en tijd om eerst, op een natuurlijke wijze, zich zelf te ontdekken. Als gids van het jonge kind coach jij kinderen op de groep om ze te helpen ontplooien.

Hoe ziet dit er praktisch uit?

Casa dei Bambini is een kleinschalig kinderdagverblijf dat huiselijk is ingericht om elk kind thuis te laten voelen. De beide locaties en spullen zijn zo ingericht dat kinderen kunnen ontdekken, verkennen en analyseren. Onze verticale groepen bestaan uit maximaal 16 kinderen in de leeftijd van 0 (v.a. +- 5 maanden) tot 4 jaar.

 

Als pedagogisch leid(st)er begin je ’s ochtends eerst met het voorbereiden van de omgeving, dat wil zeggen dat alles op de locatie op zijn plek staat en is aangevuld. Dat geeft de kinderen structuur en orde. Je bent verantwoordelijk voor het opvangen en verwelkomen van de kinderen. Je staat altijd met een collega voor de groep, waarbij je onderling communiceert wie met welke doelgroep aan de slag gaat op een dag. Bij de oudere kinderen geef je vooral lesjes, ben je bezig met observeren en begeleid je het kind bij zijn of haar bezigheden. De jonge baby’s hebben veel behoefte aan de welbekende drie R’s; rust, regelmaat en redzaamheid.

 

Daarnaast ben je als pedagogisch leid(st)er ook bezig met het thema dat op dat moment speelt. Elke maand hebben we een thema dat zich vertaalt in taal-, reken-, knutsellessen en werkjes, muzieklessen en uitstapjes die je naar eigen idee kunt invullen.

 

Als kinderdagverblijf willen we niet alleen zorgdragen voor de (kwaliteit van de) ontwikkeling van onze kinderen, maar ook van de aarde. Daarom eten we op het kinderdagverblijf veel groente, gezonde snacks en biologische voeding.

Als pedagogisch medewerker bij Casa dei Bambini vragen we van jou:

Je bent geïnteresseerd in de ontwikkeling van het kind en wilt graag een bijdrage leveren om ieder kind te stimuleren en op zijn of haar eigen tempo te groeien. Bij voorkeur heb je naast affiniteit ook achtergrond in de Montessori filosofie en werkwijze. Als dagelijks verantwoordelijke voor de opvang en ontwikkeling van kinderen, vragen we het volgende:

 • Je communiceert open en helder
 • Je hebt een zelfstandige werkhouding 
 • Je hebt affiniteit met en een achtergrond in de Montessori filosofie en werkwijze
 • Je hebt een onderzoekende en observerende houding en kan reflecteren op je eigen handelen. 
 • Je bent nieuwsgierig naar een ander en naar elk kind, zonder vooroordelen
 • Je kunt met aandacht aanwezig zijn zodat je elkaar echt kunt horen, ondersteunen en helpen
 • Je hebt MBO 4 of HBO werk- en denkniveau en bent gekwalificeerd om in de kinderopvang te werken

Wat biedt Casa dei Bambini jou als pedagogisch medewerker?

Een kinderdagverblijf waar jij op je plek bent, met een fijne werksfeer en open relatie tussen jou en de andere pedagogische medewerkers. Ontwikkeling staat bij ons voorop. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor jou als medewerker. Je voelt je vrij om feedback te geven en te ontvangen en samen met het team te reflecteren op het handelen voor de groep. 

 • Verantwoordelijkheid, zelfstandigheid maar ook begeleiding
 • Een ontwikkelingstraject d.m.v. coaching, studies en samen te sparren over waarom en hoe we pedagogische taken verrichten
 • We geven je Montessori kennis en filosofie mee zodat jij je die eigen kan maken
 • Je ontvangt reiskostenvergoeding
 • Je ontvangt een salaris en vakantiedagen conform COA Kinderopvang, schaal wordt nader overeengekomen o.b.v. opleiding en ervaring.

Zijn we een match?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en denk je een goede match met ons te zijn? Dan maken we heel graag kennis met je! Mail je CV, motivatiebrief en/of video graag naar info@casadeibambini.nl, t.a.v. Arlène da Cruz o.v.v. “Vacature Casa”. Voor vragen kun je bellen naar onze locatie aan de Jan van Avenesstraat: 010 427 0928.