Muziek op Schoot bij Casa - Deel 1 | Casa dei Bambini
26
post-template-default,single,single-post,postid-26,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Muziek op Schoot bij Casa – Deel 1

Hallo allemaal,
Mijn naam is Zdenka, ik ben werkzaam als muziekpedagoog, violist en altviolist en daarnaast ben ik moeder van twee kinderen. In 2016 heb ik na mijn hbo-opleiding aan het Utrechts Conservatorium de docentenopleiding Muziek op Schoot gevolgd. Sinds 2019 geef ik Muziek op Schoot-lessen bij KDV Casa dei Bambini.

Tijdens deze lessen worden de kinderen gestimuleerd om op verschillende instrumenten te spelen en om te ontdekken wat het beste bij hen past. Op deze manier vergroten zelfs de meest drukke kinderen hun spanningsboog bij de luistermomenten. De manier waarop de liedjes en het spel worden aangeboden sluit aan bij de ontwikkeling van het jonge kind. Denk hierbij aan de stem en spraak, maar ook de muzikale, cognitieve en motorische ontwikkeling. Ook het materiaal dat in de les wordt gebruikt biedt ruimte voor nieuwe uitdagingen. We dansen, bewegen met materialen als sjaaltjes, lintjes, herfstblaadjes, sneeuwvlokjes, visjes, vlinders en nog veel meer.

We spelen op allerlei soorten instrumenten die geschikt zijn voor jonge kinderen. Elke les kunnen kinderen luisteren naar de viool, altviool, gitaar, blokfluit of melodica. Er is veel ruimte voor de emoties die de muziek op kan roepen en elk kind mag zijn zoals hij of zij is. De Muziek op Schoot-lessen geven structuur en een veilig gevoel, zodat kinderen uitgedaagd worden om zelf actief mee te doen. Door liedjes en muziekactiviteiten ontwikkelen de kinderen zich spelenderwijs en met veel plezier op alle vlakken.